Sirnica
Moja sirnica
Pita koju moj muz mnogo voli...sto vise kora i manje fila...tako voli...ja opet obrnuto.
Nadjemo se na sredini, Milica i ja jedemo zvrkove sa vise fila a njemu eno kore.
Jufka
500 gr brasna plus za premesivanje
300 ml vode i manje
2 kasikice soli
3 kasike ulja za zavrsiti jufku
Fil
500 gr belog sira u kockama
1 casa kiselog mleka
1 dl ulja
Soli po potrebi zavisi od slanoce sira
2 jajeta ili vise zavisi koliko volite
Prostorija u kojoj pravite pitu mora biti topla.
U prethodnom postu je detaljno objasnjen postupak razvlacenja i filovanja pite.
Ukljuciti rernu na najace i dobro je ugrejati. Ne zaliti struju.
Kada je pita lepo smestena u tepsiju, namazite je uljem da se sjaji i staviti peci na najacu temperaturu dok ulje ne pocne da vri...tada smanjite na 180 stepeni.
Gotovu pitu preliti sa 150 ml prokljucale blago posoljene vode i vratitu u rernu na 5 minuta.
Prijatno narode!
Kako bi moj suprug rekao ne zivimo da bi jeli vec jedemo da bi ziveli ....ali postoje dani kada uzivamo u malim zadovoljstvima.
Ja sam teska poguzija pa uzivam stalno.
Pozdravi!
Pita koju moj muz mnogo voli...sto vise kora i manje fila...tako voli...ja opet obrnuto.
Nadjemo se na sredini, Milica i ja jedemo zvrkove sa vise fila a njemu eno kore.
Jufka
500 gr brasna plus za premesivanje
300 ml vode i manje
2 kasikice soli
3 kasike ulja za zavrsiti jufku
Fil
500 gr belog sira u kockama
1 casa kiselog mleka
1 dl ulja
Soli po potrebi zavisi od slanoce sira
2 jajeta ili vise zavisi koliko volite
Prostorija u kojoj pravite pitu mora biti topla.
U prethodnom postu je detaljno objasnjen postupak razvlacenja i filovanja pite.
Ukljuciti rernu na najace i dobro je ugrejati. Ne zaliti struju.
Kada je pita lepo smestena u tepsiju, namazite je uljem da se sjaji i staviti peci na najacu temperaturu dok ulje ne pocne da vri...tada smanjite na 180 stepeni.
Gotovu pitu preliti sa 150 ml prokljucale blago posoljene vode i vratitu u rernu na 5 minuta.
Prijatno narode!
Kako bi moj suprug rekao ne zivimo da bi jeli vec jedemo da bi ziveli ....ali postoje dani kada uzivamo u malim zadovoljstvima.
Ja sam teska poguzija pa uzivam stalno.
Pozdravi!
Коментари
Постави коментар