Mafini sa visnjevacom i rum secerom

Javlja mi suprug da nam stizu gosti....9 uvece je a ja nemam nista slatko spremljeno u kuci. Ajde rekoh sebi mafini ce spasiti stvar. I jesu.

Suvi sastojci
2 case mekog brasna tip 400 (casa je od pekarskog jogurta 250 ml)
Pola case secera
1 prasak za pecivo
1 kasika kakao praha
2 kesice rum secera..ja sam koristila dr.oetker...za drugi ni ne znam

Mokri sastojci
1 jaje
1 casa ulja
Pola case rastopljenog putera
1 casa mleka
3 velike kasike visnjevace

Od ovih sastojaka dobijemo smesu koje ima dovoljno za 12 mafina...jedan pleh za mafine.
Ja smesu obavezno stavljam u korpice mada mogu da se peku i bez korpica samo je bitno da  pleh bude podmazan uljem i pobrasnjen kao za ostalo biskvitno testo.



Sastaviti suve sastojke, posebno umutiti zicom mokre sastojke i spojiti sa suvim lagano kasikom.
Ako Vam masa izgleda da je puna gromuljica ne obazirite se, tako i treba da izgleda.
Pecite na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni 25 do 30 minuta.

Cela kuca mirisi. Neodoljivi su.
Ukrasiti sa visnjom iz visnjevace i prah secerom kad se ohlade.

Ovakve recepte najvise volim.
Strpnem od svacega po malo i ispadne prava delicija.

Samo za veliku decu!!!! Tu i sebe ubrajam.

Prijatno narode!



Kako bi moj suprug rekao ne zivimo da bi jeli vec jedemo da bi ziveli...ali postoje dani kada uzivamo u malim zadovoljstvima.
Ja sam teska poguzija pa uzivam stalno.
Pozdravi!

Коментари

Популарни постови