Rinflajsssss
Rinflajs...povrce iz supe....one zute pilece...nedeljne...prave Bacvanske koja se pristavi u 7 ujutru a skida sa ringle i procedi u 5 do 1 i gospodin sos od mirodjije.
Match made in heaven.
Na fotografiji je samo skuvana sargarepa sa sosom jer ja bas tako volim ovo jelo. Sa ostalim sosovima jedem i ostalo povrce iz supe ali sa ovim gospodinom samo kuvanu sargarepu. Probajte i jedno i drugo i videcete da sam u pravu.
Supa...pileca...
U hladnu vodu staviti pileca ledja, nogice i jedno belo meso. Pokupiti svu penu koja se stvori pre vrenja da bi supa ostala bistra.
Na ringli ispeci polovicu jedne srednje glavice luka da lepo pocrni i dodati u supu, Ja stavljam od povrca 5 velikih debelih sargarerepa, 1 manji koren celera jer supa nije supa ako u njoj nema celera, 1 mali koren persuna jer nesto i nisam luda za njegovim ukusom. 2 srednja krompira i ako imam u kuci stavim i jednu malu kelerabu. Nekada stavim i list kupusa. Tad dobije bas poseban smek koji meni odgovara. Paskanat izbegavam da stavljam jer koliko god da ga kuvam sredina mu ostane drvenasta i neukusna.
E sad pilece nogice stavljam iz razloga sto su pune kolagena cije benefite ne moram posebno da napominjem ali od tog kolagena nam je koza lepa i glatka.
Nisu Japanci blesavi sto ih jedu.
Supu posoliti po ukusu, dodati malo suvog zacina ko voli i kafenu kasikicu secera.
Tu tajnu mi je otkrila majka jer sam dugo bila isfrustrirana sto mi je supa nekako bezukusna i nije kao njena a ona je stvarno majstor za supu kao svaka proper Bacvanka.
Ta jedna kafena kasikica secera izbalansira ukus supe.
Da napomenem, supa se kuva na podeoku 1 ako imate sporet sa tri podeoka jacine na ringlama. Dok ne provre kuva se na jacoj vatri.
Kada je gotova supu procediti i iskoristiti po zelji.
Ja volim da je supa jaca i da se duze kuva jer onda mogu da je iskoristim kao temeljac za druga jela.
E sad gospodin sos.
Na malo ulja proprziti iseckanu malu vezu mirodjije...bez stabljika. Dodati kasiku ili dve brasna zavisno koju kolicinu i koju jacinu sosa zelite. Kada se brasno malo uprzi nalivati polako hladno mleko i kuvati do zeljene gustine. Posoliti po ukusu i dodati nekoliko kapi obicnog belog alkoholnog sirceta.
Kako ja serviram...
Supu zakuvam onoliko koliko cemo da pojedemo za rucak...samu tecnost i sitnu testeninu po zelji.
Kuvane pilece nogice damo komsijskim kucama ako nemamo svojea sa kuvanih pilecih ledja odvojimo svo meso i serviramo u ciniju sa kuvanim belim mesom i povrcem iz supe. Pazimo da povrce ostane u komadu.
Uz to u posebnoj ciniji serviramo sos.
Prvi sled...supa...drugi sled...rinflajs...treci sled...nekom drugom prilikom, leto je i mnogo je vruce.
Kako bi moj suprug rekao ne zivimo da bi jeli vec jedemo da bi ziveli...ali postoje dani kada uzivamo u malim zadovoljstvima.
Ja sam teska poguzija pa uzivam stalno.
Pozdravi!
Match made in heaven.
Na fotografiji je samo skuvana sargarepa sa sosom jer ja bas tako volim ovo jelo. Sa ostalim sosovima jedem i ostalo povrce iz supe ali sa ovim gospodinom samo kuvanu sargarepu. Probajte i jedno i drugo i videcete da sam u pravu.
Supa...pileca...
U hladnu vodu staviti pileca ledja, nogice i jedno belo meso. Pokupiti svu penu koja se stvori pre vrenja da bi supa ostala bistra.
Na ringli ispeci polovicu jedne srednje glavice luka da lepo pocrni i dodati u supu, Ja stavljam od povrca 5 velikih debelih sargarerepa, 1 manji koren celera jer supa nije supa ako u njoj nema celera, 1 mali koren persuna jer nesto i nisam luda za njegovim ukusom. 2 srednja krompira i ako imam u kuci stavim i jednu malu kelerabu. Nekada stavim i list kupusa. Tad dobije bas poseban smek koji meni odgovara. Paskanat izbegavam da stavljam jer koliko god da ga kuvam sredina mu ostane drvenasta i neukusna.
E sad pilece nogice stavljam iz razloga sto su pune kolagena cije benefite ne moram posebno da napominjem ali od tog kolagena nam je koza lepa i glatka.
Nisu Japanci blesavi sto ih jedu.
Supu posoliti po ukusu, dodati malo suvog zacina ko voli i kafenu kasikicu secera.
Tu tajnu mi je otkrila majka jer sam dugo bila isfrustrirana sto mi je supa nekako bezukusna i nije kao njena a ona je stvarno majstor za supu kao svaka proper Bacvanka.
Ta jedna kafena kasikica secera izbalansira ukus supe.
Da napomenem, supa se kuva na podeoku 1 ako imate sporet sa tri podeoka jacine na ringlama. Dok ne provre kuva se na jacoj vatri.
Kada je gotova supu procediti i iskoristiti po zelji.
Ja volim da je supa jaca i da se duze kuva jer onda mogu da je iskoristim kao temeljac za druga jela.
E sad gospodin sos.
Na malo ulja proprziti iseckanu malu vezu mirodjije...bez stabljika. Dodati kasiku ili dve brasna zavisno koju kolicinu i koju jacinu sosa zelite. Kada se brasno malo uprzi nalivati polako hladno mleko i kuvati do zeljene gustine. Posoliti po ukusu i dodati nekoliko kapi obicnog belog alkoholnog sirceta.
Kako ja serviram...
Supu zakuvam onoliko koliko cemo da pojedemo za rucak...samu tecnost i sitnu testeninu po zelji.
Kuvane pilece nogice damo komsijskim kucama ako nemamo svojea sa kuvanih pilecih ledja odvojimo svo meso i serviramo u ciniju sa kuvanim belim mesom i povrcem iz supe. Pazimo da povrce ostane u komadu.
Uz to u posebnoj ciniji serviramo sos.
Prvi sled...supa...drugi sled...rinflajs...treci sled...nekom drugom prilikom, leto je i mnogo je vruce.
Kako bi moj suprug rekao ne zivimo da bi jeli vec jedemo da bi ziveli...ali postoje dani kada uzivamo u malim zadovoljstvima.
Ja sam teska poguzija pa uzivam stalno.
Pozdravi!
Коментари
Постави коментар