Rinflajsssss

Rinflajs...povrce iz supe....one zute pilece...nedeljne...prave Bacvanske  koja se pristavi u 7 ujutru a skida sa ringle i procedi u 5 do 1 i gospodin sos od mirodjije.
Match made in heaven.
Na fotografiji je samo skuvana sargarepa sa sosom jer ja bas tako volim ovo jelo. Sa ostalim sosovima jedem i ostalo povrce iz supe ali sa ovim gospodinom samo kuvanu sargarepu. Probajte i jedno i drugo i videcete da sam u pravu.


Supa...pileca...
U  hladnu vodu staviti pileca ledja, nogice i jedno belo meso. Pokupiti svu penu koja se stvori pre vrenja da bi supa ostala bistra.
Na ringli ispeci polovicu jedne srednje glavice luka da lepo pocrni i dodati u supu, Ja stavljam od povrca 5 velikih debelih sargarerepa, 1 manji koren celera jer supa nije supa ako u njoj nema celera, 1 mali koren persuna jer nesto i nisam luda za njegovim ukusom. 2 srednja krompira i ako imam u kuci stavim i jednu malu kelerabu. Nekada stavim i  list kupusa. Tad dobije bas poseban smek koji meni odgovara.  Paskanat izbegavam da stavljam jer koliko god da ga kuvam sredina mu ostane drvenasta i neukusna.
E sad pilece nogice stavljam iz razloga sto su pune kolagena cije benefite ne moram posebno da napominjem ali od tog kolagena nam je koza lepa i glatka.
Nisu Japanci blesavi sto ih jedu.
Supu posoliti po ukusu, dodati malo suvog zacina ko voli i kafenu kasikicu secera.
Tu tajnu mi je otkrila majka jer sam dugo bila isfrustrirana sto mi je supa nekako bezukusna i nije kao njena a ona je stvarno majstor za supu kao svaka proper Bacvanka.
Ta jedna kafena kasikica secera izbalansira ukus supe.

Da napomenem, supa se kuva na podeoku 1 ako imate sporet sa tri podeoka jacine na ringlama. Dok ne provre kuva se na jacoj vatri.
Kada je gotova supu procediti i iskoristiti po zelji.
Ja volim da je supa jaca i da se duze kuva jer onda mogu da je iskoristim kao temeljac za druga jela.


E sad gospodin sos.
Na malo ulja proprziti iseckanu malu vezu mirodjije...bez stabljika. Dodati kasiku ili dve brasna zavisno koju kolicinu i koju jacinu sosa zelite. Kada se brasno malo uprzi nalivati polako hladno mleko i kuvati do zeljene gustine. Posoliti po ukusu i dodati nekoliko kapi obicnog belog alkoholnog sirceta.


Kako ja serviram...

Supu zakuvam onoliko koliko cemo da pojedemo za rucak...samu tecnost i sitnu testeninu po zelji.

Kuvane pilece nogice damo komsijskim kucama ako nemamo svojea  sa kuvanih pilecih ledja odvojimo svo meso i serviramo u ciniju sa kuvanim belim mesom i povrcem iz supe. Pazimo da povrce ostane u komadu.

Uz to u posebnoj ciniji serviramo sos.

Prvi sled...supa...drugi sled...rinflajs...treci sled...nekom drugom prilikom, leto je i mnogo je vruce.

Kako bi moj suprug rekao ne zivimo da bi jeli vec jedemo da bi ziveli...ali postoje dani kada uzivamo u malim zadovoljstvima.
Ja sam teska poguzija pa uzivam stalno.
Pozdravi!

Коментари

Популарни постови