Punjene paprike sa sirom i krompirom
Jedva docekala neku pristojnu cenu paprika za kg i odmah pripremila moje omiljeno jelo iz detinjstva. Nista nije kao miris pecenih paprika punjenih krompirom i sirom.
Uvek ih jedemo sa dodatkom kisele pavlake.
Punjene krompirom
1,5 kg paprika, najbolja je somborka
1 kg krompira
1 velika glavica crnog luka
1 jaje
So, suvi zacin po ukusu
Bibera po ukusu...ja volim kad ga ima puno
1 cajna kasikica slatke aleve paprike
1 casa kisele pavlake
1 veliki paradajz
Paprike ocistiti od peteljki i semena, oprati i osusiti prevrnute na kuhinjskoj krpi.
Krompir izrendati na krupno rende, ocediti ga od viska tecnosti koju ispusti, luk takodje izrendati na krupno rende i dodati krompiru. Dodati jaje i zacine i dosta bibera jer to nije taj ukus ako ne rezi od bibera i tom smesom puniti paprike. Malo ih nabijati ali ih ne puniti skroz do vrha.
Svaku papriku zatvoriti sa isecenim kolutom paradajza. Slagati u nauljenu tepsiju sto gusce jednu do druge i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se ne ispeku i lepo porumene.
Sluziti toplo sa velikom kasikom kisele pavlake i mesanom salatom od paradajza, krastavaca i mladog luka.
Umesto somborke najbolje paprike za punjenje su babure.
Punjene sirom
1 kg paprika, najbolja je somborka
400 gr mladog sira u kocki
Pola case kisele pavlake
1 jaje
So po ukusu
1 rakijska casa, sto manja, biljnog ulja
Psenicnog griza po potrebi da se dobije homogena masa
Paprike ocistiti od peteljki i semena, oprati i osusiti prevrnute na kuhinjskoj krpi.
Sir izmrviti, dodati jaje, pavlaku, ulje, so po ukusu zavisno od slanoce sira i griza toliko da dobijete kompaktnu smesu kojom mozete puniti paprike,
Nemojte ih puniti do vrha jer fil moze da iscuri pd jaja dok se paprike peku.
Kada ih punite malo lupkajte njima o radnu plocu da bi se lepo napunile. Svaku papriku zatvorite kolutom paradajza.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se ne ispeku i lepo porumene.
Najlepse idu uz paradajz salatu.
Takodje ako nemate somborku mozete koristiti baburu ili crvenu ajvarku papriku.
Prijatno!
Kako bi moj suprug rekao ne zivimo da bi jeli vec jedemo da bi ziveli....ali postoje dani kada uzivamo u malim zadovoljstvima.
Ja sam teska poguzija pa uzivam stalno.
Pozdravi!!!
Uvek ih jedemo sa dodatkom kisele pavlake.
Punjene krompirom
1,5 kg paprika, najbolja je somborka
1 kg krompira
1 velika glavica crnog luka
1 jaje
So, suvi zacin po ukusu
Bibera po ukusu...ja volim kad ga ima puno
1 cajna kasikica slatke aleve paprike
1 casa kisele pavlake
1 veliki paradajz
Paprike ocistiti od peteljki i semena, oprati i osusiti prevrnute na kuhinjskoj krpi.
Krompir izrendati na krupno rende, ocediti ga od viska tecnosti koju ispusti, luk takodje izrendati na krupno rende i dodati krompiru. Dodati jaje i zacine i dosta bibera jer to nije taj ukus ako ne rezi od bibera i tom smesom puniti paprike. Malo ih nabijati ali ih ne puniti skroz do vrha.
Svaku papriku zatvoriti sa isecenim kolutom paradajza. Slagati u nauljenu tepsiju sto gusce jednu do druge i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se ne ispeku i lepo porumene.
Sluziti toplo sa velikom kasikom kisele pavlake i mesanom salatom od paradajza, krastavaca i mladog luka.
Umesto somborke najbolje paprike za punjenje su babure.
Punjene sirom
1 kg paprika, najbolja je somborka
400 gr mladog sira u kocki
Pola case kisele pavlake
1 jaje
So po ukusu
1 rakijska casa, sto manja, biljnog ulja
Psenicnog griza po potrebi da se dobije homogena masa
Paprike ocistiti od peteljki i semena, oprati i osusiti prevrnute na kuhinjskoj krpi.
Sir izmrviti, dodati jaje, pavlaku, ulje, so po ukusu zavisno od slanoce sira i griza toliko da dobijete kompaktnu smesu kojom mozete puniti paprike,
Nemojte ih puniti do vrha jer fil moze da iscuri pd jaja dok se paprike peku.
Kada ih punite malo lupkajte njima o radnu plocu da bi se lepo napunile. Svaku papriku zatvorite kolutom paradajza.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se ne ispeku i lepo porumene.
Najlepse idu uz paradajz salatu.
Takodje ako nemate somborku mozete koristiti baburu ili crvenu ajvarku papriku.
Prijatno!
Kako bi moj suprug rekao ne zivimo da bi jeli vec jedemo da bi ziveli....ali postoje dani kada uzivamo u malim zadovoljstvima.
Ja sam teska poguzija pa uzivam stalno.
Pozdravi!!!
Коментари
Постави коментар