Lisicarke sa belim lukom
Nesto prefantasticno za sve ljubitelje sumskih plodova. Lisicarke sa svojim blago ljutkastim ukusom u finom saftu od tecnosti koje same ispuste i belog luka.
Ovo nije klasican recept vec smernica kako spremiti pecurke u globalu.
Ja sam ih zavolela kao mala, bas mala jer moj pokojni otac je bio strastveni lovac i sakupljac pecurki. Pored toga bio je i vrsni kuvar...kad se dohvati ringle i rerne sto i nije bilo bas cesto jer je bio policajac i to onaj od stare garde, skolovani koji je radio po smenama a svi znamo kakve su smene u policiji. Nijedan rostilj u nasoj kuci nije prosao bez serpe, napominjem serpe pune sosa od jedne ili vise vrsta pecuraka.
Da ne duzim, drugom prilikom cu da pisem sta je i kako je spremao divljac.
Ako i Vi kao i ja imate nekoga ko Vam donese pecurke direktno iz sume samo ih prebrisite papirnim ubrusom, a ako su bas prljave iskoristite cetkicu za zube,nekoriscenu i njome ocistite pecurke.
Pecurke nikako nemojte prati ali nikako!!!!!!
Popice veliku kolicinu vode bezpotrebno i izgubice dosta od svog ukusa i mirisa.
Isecite lisicarke po zelji i bacite ih na vrelo ulje. Ulja ne treba da bude mnogo tek toliko da pokrije dno dubljeg tiganja. One ce ispustiti dosta svoje tecnosti. Dinstajte ih na srednjoj temperaturi dok veci deo tecnosti ne ispari. Potom dodajte jedan veliki cen belog luka sitno iseckan i soli po zelji. Biber nije potreban jer same lisicarke su po sebi malo biberasti kako bih ja rekla. Ovde ne preporucujem upotrebu suvog zacina jer ce ubiti svu lepotu ukusa i mirisa lisicarki i time prakticno upropastiti lepotu ovog jednostavnog a preukusnog jela.
Kada sva tecnost ispari lisicarke przite dok po mirisu ne osetite da su gotove. Probajte, znacete.
Sluziti sa toplim lepinjama. Uz to posluziti jedno veliko hladno svetlo pivo.
Prijatno.
Kako bi moj suprug rekao ne zivimo da bi jeli vec jedemo da bi ziveli....ali postoje dani kada uzivamo u malim zadovoljstvima.
Ja sam teska poguzija pa uzivam stalno.
Pozdravi!!!
Ovo nije klasican recept vec smernica kako spremiti pecurke u globalu.
Ja sam ih zavolela kao mala, bas mala jer moj pokojni otac je bio strastveni lovac i sakupljac pecurki. Pored toga bio je i vrsni kuvar...kad se dohvati ringle i rerne sto i nije bilo bas cesto jer je bio policajac i to onaj od stare garde, skolovani koji je radio po smenama a svi znamo kakve su smene u policiji. Nijedan rostilj u nasoj kuci nije prosao bez serpe, napominjem serpe pune sosa od jedne ili vise vrsta pecuraka.
Da ne duzim, drugom prilikom cu da pisem sta je i kako je spremao divljac.
Ako i Vi kao i ja imate nekoga ko Vam donese pecurke direktno iz sume samo ih prebrisite papirnim ubrusom, a ako su bas prljave iskoristite cetkicu za zube,nekoriscenu i njome ocistite pecurke.
Pecurke nikako nemojte prati ali nikako!!!!!!
Popice veliku kolicinu vode bezpotrebno i izgubice dosta od svog ukusa i mirisa.
Isecite lisicarke po zelji i bacite ih na vrelo ulje. Ulja ne treba da bude mnogo tek toliko da pokrije dno dubljeg tiganja. One ce ispustiti dosta svoje tecnosti. Dinstajte ih na srednjoj temperaturi dok veci deo tecnosti ne ispari. Potom dodajte jedan veliki cen belog luka sitno iseckan i soli po zelji. Biber nije potreban jer same lisicarke su po sebi malo biberasti kako bih ja rekla. Ovde ne preporucujem upotrebu suvog zacina jer ce ubiti svu lepotu ukusa i mirisa lisicarki i time prakticno upropastiti lepotu ovog jednostavnog a preukusnog jela.
Kada sva tecnost ispari lisicarke przite dok po mirisu ne osetite da su gotove. Probajte, znacete.
Sluziti sa toplim lepinjama. Uz to posluziti jedno veliko hladno svetlo pivo.
Prijatno.
Kako bi moj suprug rekao ne zivimo da bi jeli vec jedemo da bi ziveli....ali postoje dani kada uzivamo u malim zadovoljstvima.
Ja sam teska poguzija pa uzivam stalno.
Pozdravi!!!
Коментари
Постави коментар